Google Analytics 4 -koulutus (ILMAINEN)

Video: Google Analytics 4 -koulutus

Katso koulutus ilmaiseksi alla olevasta videosta.

Google Analytics 4 -koulutuksen ilmoittautuminen on päättynyt. Osallistu seuraavaan ilmaiseen koulutukseemme täältä.

 

Kysymykset ja vastaukset

Server-side tagging, evästeet ja tekoäly:

K: Jos käyttäjä ei hyväksy evästeitä “vanhassa” Google Analyticsissä, on mahdollista lähettää tapahtumat Google Measurement Protocolilla (server side). Eikö tälle ole siis enää tarvetta Google Analytics 4:n myötä, vai kuinka onnistutaan keräämään data ilman evästeitä?

V: Sama tarve säilyy edelleen. Jos/kun perinteinen evästeiden keräys selaimella vähenee tulevaisuudessa, tarve server-side taggingille kasvaa mahdollisimman laadukkaan ja kattavan kävijädatan keräämiseksi.

Koulutuksessa mainittu asia, että Google Analytics 4 kykenee “täyttämään aukkoja datassa” tarkoittaa enemmänkin sitä, että koneoppimisen avulla GA4 tekee mm. älykkäitä elinkaarilaskelmia ja -ennusteita eri yleisöistä siitä huolimatta, että dataan jää aukkoja. Tämä on tervetullut lisä verrattuna Universal Analyticsiin.

Mm. laadukkaamman raakadatan saamiseksi server-side tagging taas on parempi ratkaisu. Sen toteuttamisessa onkin kyse tarpeiden ja resurssien kohtaamisesta.

 

Konversiotapahtumat

K: Pitäisikö verkkokaupan konversioseuranta jo toimia? Muu data tulee muttei konversiot.

V: Kyllä. Lähtökohtaisestihan konversiotapahtumien seuranta GA4:ssä vastaa muiden tapahtumien seurantaa. Eli konversiotapahtumat luodaan niin ikään “tapahtumiksi” GA4:ssä, mutta ne merkitään konversiotapahtumiksi. Siitä kuinka tämä tehdään, voi lukea lisää Googlen dokumentaatiosta täältä “Tapahtumien merkitseminen konversioiksi” -otsikon alta. Tämän lisäksi konversiotapahtumille tulee asettaa rahallinen arvo, josta voi myös lukea aiemman linkin takaa.

Varsinkin verkkokaupan tapauksessa ostosten arvot hyvin usein vaihtelevat, ja tämän vuoksi niiden arvot kannattaa yleensä asettaa dynaamisesti Google Tag Managerissä luotavan datakerroksen (data layer) avulla, jotta myytyjen tuotteiden hinnat analytiikassa menevät oikein ja ne vastaisivat todellisuutta mahdollisimman tarkasti.

Kaikki tosin riippuu hyvin paljon siitä, mitä verkkokauppa-alustaa käytät.

 

Google Analytics 4:n verkkokauppaintegraatio

K: Onko jotain erityistä mitä verkkokaupan kehittäjä voi pitää mielessä kun rakennetaan GA4-integraatio omaan verkkokauppa-alustaan?

V: Lainaan toista vastaustani koskien verkkokauppoja, sillä tämä on tärkeä pointti: dynaaminen arvonmäärittely konversiotapahtumille ja -tuotteille. Selkokielellä tämä tarkoittaa, analytiikan keräämä myynnin arvo menee mahdollisimman tarkasti ja tuotekohtaisesti todellisen myynnin mukaan. Tähän tarvitaan aluksi Google Tag Manageria ja data layeriä etenkin kun kyseessä on oma verkkokauppa-alusta.

Tämä on tärkeää mm. siksi, että raportointisi olisi oikein ja toisaalta, että markkinointiyleisösi perustuvat laadukkaaseen dataan ja verkkokauppasi myy tällöin tehokkaammin!

 

Asiakkaan elinkaaren arvo ja laatu/määrä-taksonomia

K: Eikös tuo asiakkaan elinkaaren arvo kuitenkin ole myös määrällinen mittari näin tehtynä?

V: Kyllä, olet oikeassa, se on määrällinen mittari. Eli tarkennan siis hieman. Tykkään itse katsoa liiketoiminnan kehitystä ja asiakashankintaa siitä tulokulmasta, että asiakkaiden (1.) määrää ja (2.) laatua kasvatetaan. Määrä siis on asiakkaiden määrä ja laatu on heidän elinkaaren arvonsa. Nämä kaksi kun kerrotaan toisillaan, saadaan tulokseksi liiketoiminnan koko myynti.

Asiakaskunnan leveys ja syvyys – näitäkin termejä voisi käyttää.

 

Asiakaspolku hakusanan perusteella Google Analyticsissä

K: Miten saa näkyviin tietyllä hakusanalla (mm. ads) tulleen polun?

V: Itse polkuanalyysissä (Path Analysis) tätä dimensiota ei näytä olevan saatavilla, mutta Kartoitukset -osion (Explore) Free Form -analyysissä voit valita dimensioksi “Session Google Ads search query” (suomeksi kenties Istunnon Google Ads-hakulausekkeet) ja yrittää muokata tämän näkymän itsellesi mahdollisimman hyödylliseksi. Vaikka täydellinen funneli- tai polkuanalyysi ei välttämättä olekaan mahdollinen, voin vinkata tähän tarkoitukseen hyödyllisiksi metriikoiksi ainakin ostoja ja poistumisia (Exits), joka on myös metriikka GA4:ssä yhdisteltynä sivudimensioihin.

Orgaanisilla hakusanoilla voi myös tehdä analyysejä Explore-osiossa, mutta näissä Google Analytics on tunnetusti ollut hyvin nihkeä. Niistä ei paljoa tietoa saa GA:ssa, eli sitä ei juuri pääse yhdistelemään GA:n muuhun dataan.

Orgaanisessa haussa joutunee “polun” osalta tyytymään tietoon siitä, millainen konversioprosentti eri hakutermeillä on, ja tämä on toki ROI:n ohella hyödyllisin tieto koskien myös maksullista hakua.

 

Google Analytics 4 ja Squarespace

K: Kiinnostaa tietää, kuinka GA4 otetaan käyttöön Squarespace-sivustoilla?

V: Ensin tulee luoda Google Analytics 4-omaisuus (property) nykyisessä Google Universal Analyticsissä, mikäli tätä ei ole jo luotu. Tarvitset alkuun GA4-omaisuutesi mittaus-ID:n, jonka löydät Google Analyticsin Admin-osion datastriimit-kohdasta.

Tämän jälkeen ota GA4 käyttöön Squarespace-sivustollasi menemällä Squarespacen asetuksiin, valitse Edistyneet asetukset ja sitten Ulkoiset API-avaimet. Liitä Google Analytics 4:n mittaus-ID tänne ja erota GA4-arvo ja olemassa oleva UA-arvo pilkulla.

 

Google Analytics 4- koulutuksen esittely

Google Analytics 4 -koulutus ilmaiseksi verkossa!

Tule viettämään rento ja paljon tietoa sisältävä iltapäivä GA4:ään liittyvien aiheiden parissa. Käsittelemme koulutuksessa mm. Google Analytics 4:n uusia ominaisuuksia, sen eroja aiempaan Universal Analytics -versioon ja kuinka tehdä sujuva siirtymä “vanhasta” analytiikasta Google Analytics 4:ään.

Paikkoja on rajoitettu määrä, sillä haluamme taata osallistujille mahdollisimman sujuvan verkkokoulutuksen. Jos siis alla oleva ilmoittautumislomake näkyy edelleen, se tarkoittaa, että olet ajoissa ja ehdit vielä mukaan koulutukseen!

Tervetuloa!

Mitä koulutus käsittelee:

  • Google Analytics 4 – mitä ja miksi?
  • Mitä tapahtuu kun “vanha” Analytics lakkautetaan?
  • Uusien ominaisuuksien esittely
  • Kuinka toteutan siirtymisen Google Analytics 4:ään?
  • Kuinka luon jatkumon “vanhan” GA:n ja GA4-mittauksen välille?
  • Millä tavoin GA4 mahdollistaa tehokkaan digitaalisen myynnin myös jatkossa?
  • Kysymykset ja vastaukset.

Koulutuksen järjestäjä – Netice Oy.

Milloin "nykyinen" Google Analytics lakkaa toimimasta?

Google Analyticsin vanha versio (UA) ei enää kerää dataa 1.7.2023 lähtien. Suosittelemme ottamaan Google Analytics 4:n käyttöön mahdollisimman pian.

 

Kuinka toteutan siirtymisen Google Analytics 4:ään?

Suosittelemme, että otat Google Analytics 4:n niin pian kuin mahdollista rinnakkaiskäyttöön nykyisen Analyticsin kanssa. Huomaa, että vanhan ja uuden Google Analytics -versioiden keräämä data ja myös tapa, jolla sitä kerätään ovat merkittävästi erilaisia. Jos siis haluat ylläpitää mittauksessasi jatkumoa menneen ja tulevan välillä, tarvitset todennäköisesti asiantuntijan apua.

UKK: Neticen ilmaiset koulutukset

Usein kysytyt kysymykset koskien Neticen ilmaisia koulutuksia.

Kyllä.

Ilmoittautuminen ja osallistuminen eivät maksa mitään!

Ilmaiset koulutukset ovat meidän tapamme markkinoida.

 

Ne ovat meille kanava tuoda asiantuntijuuttamme ja osaamistamme esille. Osallistujien joukossa on yrityksiä, joiden kanssa meillä on mahdollisuus luoda kestäviä ja kannattavia kumppanuussuhteita. Osallistuessasi ilmaiseen koulutukseen sinun ei kuitenkaan tarvitse pelätä, että yritämme väkisin myydä jotain yrityksellesi.

 

Ilmaisista koulutuksista 99% on itse koulutusta ja 1% on sitä, että esittelemme palvelutarjontamme.

 

Yrityksesi on enemmän kuin tervetullut osallistumaan ilmaisiin koulutuksiimme, vaikkei ikinä ostaisi meiltä mitään! Me haluamme tuottaa arvoa suomalaiselle digitaalista liiketoimintaa tekevälle yhteisölle, ja tuottamalla arvoa myös me saamme yleisöstämme asiakkaita.

Ainakin toistaiseksi me lähettämme sinulle kutsun ja osallistumislinkin manuaalisesti.

 

Tässä voi kestää yksikin työpäivä ilmoittautumisen jälkeen. Tarkistathan varmuuden vuoksi myös sähköpostisi roskapostikansion.

Jos kutsua ja linkkiä ei jostain syystä ala kuulua, otathan meihin yhteyttä sähköpostilla info@netice.fi ja me järjestämme asian.